donderdag 5 juni 2014

Wat moet er allemaal gebeuren voor er de ambtelijke machine begint te draaien?

De afgelopen maanden is er al best wel veel gebeurd. We hebben overleg gehad met medewerkers van het RIBW. We hebben al 2 keer met de burgemeester om de tafel gezeten. Maar daarvoor heel lang niets. Dat verbaast me ook zo.

Als één persoon bij mij 20 keer per jaar aanbelt om geluidsoverlast te melden dan ga ik me op een gegeven moment afvragen of dat misschien met mij te maken heeft. Als er meerdere personen zo vaak voor de deur staan dan moet je je toch realiseren dat er iets aan de hand is. Dat is absoluut niet gebeurd bij het RIBW huis. Meldingen kwamen binnen, werden als incidenten afgedaan en dat was het.

De ambtelijke machine


Afgelopen dinsdagavond het tweede overleg gehad op het gemeentehuis. Daarbij was Dhr. Joosten (directeur RIBW) aanwezig en die zei dat hij zich kapot is geschrokken van de klachten en hoever het heeft mogen komen. Of dat een oprechte reactie of een politieke was dat kan ik niet beoordelen. Maar goed dat geeft dus aan hoe serieus de buurt de afgelopen jaren is genomen. Niet. Leuk dat je komt klagen maar daar blijft het wel een beetje bij. Een beetje zoals UPC zijn klachtenafhandeling deed in de beginjaren. Wat die dag niet werd afgehandeld werd aan het einde van de dag in de vuilnisbak gegooid. Dat is serieus hoe UPC met uw klachten om ging!

Hoe hebben we het dan toch zover gekregen dat er daadwerkelijk iemand ging luisteren? Samenwerken en herrie maken richting officiële instanties. Als u dit leest en u bent omwonende van een RIBW huis ergens in Nederland en u ervaart structurele overlast. Dan heb ik maar één advies voor u: Verenigt u en ga herrie maken. Ga met zijn allen bellen en mailen (cc elkaar) naar politie, buurtagenten, lokale overheden, kranten, politieke partijen. Dan en alleen dan wordt u serieus genomen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten